Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 585 bekeken laatste update:19 jan 2016

Enquête over opheffing Moerdijk

De gemeente Moerdijk kondigt aan in december een enquête houden over de toekomst van het dorp Moerdijk.

De toekomst van Moerdijk (1.161 inwoners) staat ter discussie nadat voormalig minister Ed Nijpels constateerde dat het dorp de ontwikkeling van de haven in de weg zit. De gemeente wil de haven laten groeien en het dorp met maatregelen leefbaar houden. Maar de gemeente kreeg de afgelopen periode duidelijke signalen dat veel inwoners twijfelen over een toekomst voor het dorp.

"We willen daarom van alle inwoners weten of er nog geloof is in de toekomst van het dorp", legde een woordvoerster donderdag uit. Gemeente en provincie zullen bij definitieve keuze over de ontwikkeling van de haven rekening houden met de uitkomst van de enquête.

Volgens een grove schatting gaat het tussen 120 en 150 miljoen euro kosten om het dorp op te heffen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.