Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 520 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Geld textielinzameling mag alleen naar goed doel'

Gemeenten mogen niet verdienen aan textielinzamelingsacties voor een goed doel.

Als het aan de ChristenUnie ligt, zorgt staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) ervoor dat gemeenten alleen de daadwerkelijke kosten in rekening brengen.

Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, wil zo bereiken dat het meeste geld van de inzameling ook daadwerkelijk belandt bij de inzamelaars. ''Mensen denken nu dat ze hun kleding inleveren voor het goede doel, maar het geld gaat steeds vaker rechtstreeks de gemeentekas in'', stelt zij.

Onderzoek
Het Kamerlid vindt bovendien dat Mansveld onderzoek moet doen naar het beleid rond dit soort acties. ''De tarieven voor kledinginzameling zijn de afgelopen twee jaar enorm gestegen en de goede doelen houden elke maand weer minder geld over. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?''

De Tweede Kamer spreekt dinsdag met Mansveld en minister Melanie Schultz van Haegen over de begroting Infrastructuur en Milieu.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.