Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 609 bekeken laatste update:19 jan 2016

Koperdieven slaan slag bij oorlogsmonument

Koperdieven hebben drie platen van messing en koper van het Monument voor Canadese Militairen in Warnsveld geroofd.

Dit ontdekten bezoekers van het monument die zowel zaterdag als maandag het monument bezochten. Het vermoeden is dat deze platen gestolen zijn. De geschokte gemeente Zutphen heeft een melding van diefstal bij de politie gedaan. Tevens is de verzekering ingeschakeld. In nauw overleg met het comité Warnsveld wordt door de gemeente nu gekeken hoe het monument hersteld kan worden.

Het 'Monument voor Canadese Militairen' in Warnsveld is een kruisvormige, gemetselde zuil van 2,5 bij 3 meter met 3 plaquettes van natuursteen. Het is onthuld op 1 mei 1995. De tekst op de verdwenen koperen/messing platen luidt: 'Hun levens voor vrijheid en menselijkheid'. Op de plaquettes zijn de naam, het legeronderdeel en de sterfdatum van 36 gesneuvelde Canadese militairen aangebracht.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.