Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 826 bekeken laatste update:19 jan 2016

Sommige gemeenten vragen veel voor collecte

Goede doelen zijn jaarlijks soms wel honderden euro's per gemeente kwijt om te mogen collecteren, omdat daar een vergunning voor nodig is. Er is een groot verschil tussen wat gemeenten vragen.

In Woensdrecht moet voor een vergunning om te mogen collecteren 306 euro betaald worden, in Amsterdam is dat 235 euro. Een woordvoerder zegt in de Telegraaf dat dit komt door de 'administratieve handelingen' die er voor een vergunning verricht moeten worden.

Veel gemeenten vragen niets voor een vergunning, in gemeenten die wel iets vragen varieert de prijs van enkele tientjes tot de prijzen in Woensdrecht. Stichting Collecteplan (SCP), de brancheorganisatie van 26 collecterende fondsen, gaat met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in gesprek over de leges.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.