Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 643 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeesters komen met manifest voor hennepteelt

Met een gezamenlijk manifest willen de burgemeesters van 25 gemeenten de druk op het kabinet opvoeren om toch experimenten met gereguleerde wietteelt toe te staan.

De actie staat onder aanvoering van burgemeester Van Gijzel van Eindhoven, wethouder Everhardt van Utrecht en burgemeester Depla van Heerlen, meldt de Volkskrant.

De lokale bestuurders reageren daarmee op de afwijzing van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, die vindt dat regulering van de hennepteelt wettelijk niet kan en ook geen problemen oplost. Volgens Van Gijzel moeten de gemeenten gezamenlijk optrekken om de minister op andere gedachten te brengen.

Volgens Van Gijzel zijn de lokale bestuurders zeer bezorgd over onder meer 'de gezondheidseffecten van illegaal gekweekte wiet', en 'de snelle opbouw van het criminele circuit'.

reed

Of registreer je om te kunnen reageren.