Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 983 bekeken laatste update:19 jan 2016

Ook 'AA+ rating' voor BNG

Standard & Poor’s (S&P) heeft de de lange-termijn rating van de BNG bank naar beneden bijgesteld.

Op 29 november 2013 heeft Standard & Poor's (S&P) de lange-termijn rating van de Staat der Nederlanden gewijzigd naar 'AA+' met als outlook 'stabiel'. Als gevolg hiervan zijn de rating en outlook van BNG Bank op dezelfde manier aangepast.

Het ratings report zegt: "We equalize our long-term ratings on two Dutch government-relatedentities, Bank Nederlandse Gemeenten N.V. (BNG) and Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank), with the long-term rating on The Netherlands."

Naast de rating AA+ van S&P heeft BNG Bank een rating Aaa van Moody's en een rating AAA van Fitch.

"Daarmee blijft BNG Bank behoren tot de meest kredietwaardige banken ter wereld", aldus de bank zelf.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.