Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 463 bekeken laatste update:19 jan 2016

Slechts een gemeente betaalt voor noodhulp

Een meerderheid van de 25 grote Nederlandse gemeenten geeft geen geld meer aan internationale noodhulp.

Onlangs nog vroeg VNG International geld voor de wederopbouw van de Filipijnen. Toch blijkt het lastig gemeenten warm te krijgen om een bijdrage te leveren, blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur. Enkel Haarlemmermeer trok de gemeenteportemonnee voor de nationale inzamelactie. 

Aan het onderzoek deden 21 van de 25 grote gemeenten mee. Elf daarvan gaven aan nooit bij te dragen aan internationale noodhulp. In andere gemeenten gebeurt dat meestal ad hoc, op voorstel van de gemeenteraad.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.