Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 589 bekeken laatste update:20 jan 2016

Stemmen met verlopen identiteitsbewijs blijft mogelijk

Het is nog vijf jaar langer mogelijk om te stemmen met een identiteitsbewijs dat niet meer geldig is. Dat identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar zijn verlopen.

Hierdoor kan bij de verkiezingen die in 2014 en 2015 staan gepland, met zo'n bewijs worden gestemd.

Dat heeft minister Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Hij heeft de maatregel die het mogelijk maakt te stemmen met een verlopen identiteitsbewijs verlengd tot 1 januari 2019. Deze zou 1 op januari 2014 aflopen.

In 2014 wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen en het Europees Parlement gestemd en in 2015 voor de Provinciale Staten. Kiezers mogen zich bij het stembureau identificeren met een maximaal vijf jaar verlopen identiteitsbewijs. Wie niet over een identiteitsbewijs beschikt of over een identiteitsbewijs dat langer dan vijf jaar is verlopen op het moment van de stemming, kan altijd gebruikmaken van een schriftelijke volmacht.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.