Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1547 bekeken laatste update:20 jan 2016

Top 10: Beste Brabantse dienstverleners

De telefonische bereikbaarheid kan nog wat beter, maar Brabantse gemeenten scoren over het algemeen goed als het gaat om hun dienstverlening aan ondernemers

Dat concludeert de Brabantse Kamer van Koophandel na onderzoek. Gemeenten hebben de bereikbaarheid via de e-mail verbeterd, maar zij geven ook vaker een deskundig en compleet antwoord aan ondernemers. Wel reageren ze minder snel dan tijdens een eerder onderzoek. Toch werd bijna 48 procent van de e-mails werd binnen een etmaal beantwoord; verder nog bijna tien procent binnen 36 uur.

In vergelijking met het eerdere onderzoek in 2010 scoren gemeenten qua telefonische bereikbaarheid, snelheid en vriendelijkheid minder goed. Wel worden ondernemers deskundiger geholpen door de gemeentelijke dienstverleners.

De beste dienstverleners zijn:

  1. Mill en Sint-Hubert
  2. Eersel
  3. Werkendam
  4. Gilze-Rijen
  5. Dongen
  6. Asten
  7. Bladel
  8. Someren
  9. Waalre
  10. Heeze-Leende

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.