Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1347 bekeken laatste update:19 jan 2016

Trend: Gemeenten tegen religieus leerlingenvervoer

Achterkarspelen, Veenendaal, Tiel en Cuijk sluiten zich aan bij het verzet tegen het religieuze leerlingenvervoer, maar vooral ook tegen de kosten ervan.

De huidige regeling zou nog wel moeten gelden voor gehandicapte kinderen, maar niet voor kinderen die vanwege hun geloof verder dan zes kilometer van hun woonadres naar een school gaan die past bij hun levensovertuiging. Steeds meer gemeenten stellen dat ouders van deze groep kinderen de kosten voor hun vervoer zelf moeten betalen.

Ook in de Tweede Kamer bestaat een meerderheid om de vergoedingen voor dit vervoer af te schaffen.

Kosten
De SGP is niet blij met de trend. Kamerlid Roelof Bisschop van de gereformeerde partij vraagt staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs met opheldering te komen over de kosten, reistijd en regelgeving. Morgen wordt in de Tweede Kamer gesproken over dit onderwerp.

Of registreer je om te kunnen reageren.