Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1414 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

'Woz moet worden vervangen door vastgoedwaarde'

De WOZ-waarde die de grondslag is voor de onroerendezaakbelasting (ozb) moet worden vervangen door een vastgoedgetal.

Dit pleidooi houdt VBO Makelaar, brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs, in een dinsdag gepresenteerd rapport. De brancheorganisatie vindt een vastgoedgetal een eerlijker alternatief, omdat het los staat van fluctuaties in de vastgoedmarkt. Het wordt gebaseerd op een aantal meetbare objectieve gegevens zoals vloer- en perceeloppervlak.

''Als de OZB-heffing voor iedereen eerlijk en transparant wordt berekend, kan dat een flinke besparing aan bezwaarschriften en administratieve rompslomp opleveren voor gemeenten. Tel uit je winst'', zegt directeur Hans van der Ploeg van VBO Makelaar.

Redactie

Eén reactie

  • martin507

    Zo eerlijk vind ik het niet. Een flatje in de Bijlmer heeft een hele andere OZB dan in een rijke wijk als Oud zuid.

Of registreer je om te kunnen reageren.