Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 786 bekeken laatste update:19 jan 2016

Fusie van Spijkenisse en Bernisse

De fusie van de gemeenten Bernisse en Spijkenisse gaat definitief door. Beide gemeenteraden stemden voor de samenvoeging, per 1 januari 2015.

Het was geen makkelijke beslissing voor beide gemeenten, omdat de fusie op nog al wat weerstand stuittte. Na jaren van discussie is de kogel nu toch door de kerk. Met name in Bernisse werd naar andere gemeenten gekeken. Een samenvoeging met Hellevoetsluis zat er echter niet in en de vorming van één eilandgemeente op Voorne Putten was niet haalbaar omdat vooral de weerstand in Brielle daarop groot is.

De nieuwe gemeente telt straks zo'n 85.000 inwoners. De beide gemeenten gaan vóór de zomer op zoek naar een naam voor de nieuwe gemeente. Inwoners krijgen daarbij de gelegenheid suggesties voor een nieuwe naam aan te dragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.