Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1655 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeentesecretaris vraagt hulp van inwoners bij modernisering

"Waar kan ik jou mee helpen?" vraagt gemeentesecretaris Alexander Meijer aan de inwoners van De Ronde Venen.

Meijer wil met een speciale website ruimte bieden voor ideeën over een modernere overheid, die volgens de gemeentesecretaris nodig is. De website moet een online informatiebron zijn, maar Meijer wil ook meer persoonlijk contact om van gedachten te wisselen.

"Overheidsorganisaties moeten slimmer en zakelijke worden in hun publieke dienstverlening", schrijft Meijer. "Zij moeten beter zichtbaar worden en communicatief vaardiger. De nieuwe lokale overheid wordt actor in plaats van reactor, trendsettend in plaats van trendvolgend, meer coöperatief dan directief."

Participatie
De organisatie zal kleiner worden, denkt Meijer, één "met andere competenties heeft dan de huidige gemeentelijke organisatie". Burgerparticipatie staat voor deze overheid hoog in het vaandel. Het moet een netwerkorganisatie worden. Een onderliggend doel van de modernisering is het aantrekkelijker maken van gemeenten als werkgevers voor jongeren.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.