Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1362 bekeken laatste update:19 jan 2016

Miljoenen voor het grijpen voor gemeenten

Tientallen gemeenten kunnen miljoenen euro's tegemoet zien als ze akkoord gaan met een voorstel van Eneco.

Het energiebedrijf, dat 55 gemeenten als aandeelhouder heeft, wil de helft van de winst van vorig jaar als dividend uitkeren, zei een woordvoerder van het energiebedrijf.

Eneco behaalde vorig jaar een nettowinst van 233 miljoen euro. Voor de grootste aandeelhouder, Rotterdam met bijna 32 procent van de aandelen, zou het een meevaller van rond de 37 miljoen euro betekenen. Den Haag (16,55 procent) en Dordrecht (9,05 procent) kunnen rekenen op respectievelijk ruim 19 miljoen euro en ruim 10 miljoen euro. De andere gemeenten hebben veel kleinere belangen.

Aandelhoudersvergadering
De aandeelhouders moeten zich in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders over het voorstel van het bestuur buigen. Volgens bronnen van De Telegraaf is de verwachting dat de in totaal 55 gemeenten die aandeelhouder zijn, daarmee zullen instemmen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.