Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 407 bekeken laatste update:19 jan 2016

Eindhoven staat garant voor lening van 1,4 miljoen

Eindhoven heeft voorkomen dat de Dutch Design Week dit jaar niet doorgaat, dor garant te staan voor een lening van 1,4 miljoen euro.

Organisator Capital D krijgt van de bank een lening van 1,4 miljoen euro. Eindhoven staat garant voor 80 procent van dat bedrag, heeft college dat gemeld aan de gemeenteraad.

De Dutch Design Week is uitgegroeid tot het grootste designevenement in Noord-Europa, met meer dan 200.000 bezoekers. Jaarlijks hoogtepunt is de uitreiking van de Dutch Design Awards. De organisatie zit in financiële nood. Er dreigde een faillissement, waardoor ook Eindhoven verlies en schade zou lijden, denkt van de gemeente.

Er is bezuinigd op personeelskosten. Op de langere termijn moet de Dutch Design Week zelf meer geld gaan opbrengen en is het plan dat de provincie Noord-Brabant gaat investeren.

De Dutch Design Week begint 19 oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.