Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 333 bekeken laatste update:19 jan 2016

Minder steun aan voetbalclubs

Gemeenten zijn voorzichtiger geworden met het verlenen van steun aan betaald voetbalclubs. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS.
Nog maar vier gemeenten zeggen dat ze financiële steun bieden aan de clubs. Drie jaar geleden waren dat er nog zestien.

Bij het onderzoek, dat werd gedaan naar aanleiding van het faillissement van Veendam en AGOVV en de verscherpte controle door de Europese Unie, is aan 31 gemeenten met een club in het betaald voetbal gevraagd hoe ze denken over steunverlening. Daarvan deden er 29 mee aan, Den Bosch en Almere reageerden niet.

Enschede, Maastricht, Dordrecht en Helmond zijn de enige vier steden die aangeven dat ze hun profclub ondersteunen. Zij geven een (hypothecaire) lening of een garantstelling. Enschede is het ruimhartigst met het verlenen van een hypotheek ten behoeve van het stadion van FC Twente. Maastricht heeft in 2010 een schuld van 1,7 miljoen euro van MVV kwijt gescholden.

Of registreer je om te kunnen reageren.