Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 975 bekeken laatste update:19 jan 2016

Btw hindert samenwerking

Samenwerkingsverbanden voor nieuwe taken? Goed idee, maar prijziger dan wanneer een gemeente ze zelf gaat uitvoeren.

Dat stelt de VNG na een inventarisatie van de samenwerkingsverbanden op het gebied van werk, zorg en jeugd. De samenwerkingsverbanden kunnen de btw niet componseren. Daarmee kost het meer om de taken uit te voeren. De VNG vraagt het kabinet dan ook om een oplossing voor dit probleem.

Naast de 35 arbeidsregio's komen er 40 jeugdregio's en 40 regio's voor de Wmo-taken. De vereniging ziet dat dat deze regio's vanuit de inhoud zijn ontstaan, maar de gemeenten blijven de overheidslaag voor de taken. Vooral op het gebied van de complexe Jeugdzorg wordt regionaal en bovenregionaal georganiseerd.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.