Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 939 bekeken laatste update:20 jan 2016

'Rijbewijs gebruikt voor sluitend maken begroting'

De maximumprijs van 36 euro wordt overschreden door veel gemeenten, terwijl dit al twee jaar van kracht is.

Daarom wordt in de Tweede Kamer aangedrongen op het invoeren van een wetsvoorstel om het maximum af te dwingen. Ook de ANWB vraagt minister Melanie Schultz van Haegen haast te maken met de behandeling van het voorstel.

Dagblad De Telegraaf bracht in kaart dat een deel van de gemeenten hoge tarieven hanteert. Ook volgens de reizigersorganisatie is dit een middel om de lokale begroting sluitend te krijgen. Waarom het twee jaar geleden ingestelde plafond niet overal van kracht is, blijft onbekend.

Rijbewijs

Of registreer je om te kunnen reageren.