Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1264 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Gemeenten niet sociaal op social media

Gemiddeld communiceren Limburgse gemeenten met vier procent van hun inwoners via sociale media.

Via Facebook is dat nog geen procent, blijkt uit onderzoek van het bureau Social Dutch (zie bijlage). Dit terwijl bijna de helft van de Limburgers actief is op het medium. Een gemiste kans, vindt het bureau. Sociale media kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn voor het informeren van burgers.

"Twitter wordt reeds door een groot aantal gemeenten actief gebezigd", staat in het onderzoek. "Men weet hier gemiddeld 3,6 procent van de inwoners mee te bereiken. De gemeenten zetten hun account voornamelijk in als verlengstuk van hun website. Dat wil zeggen dat nieuwsberichten van de website ook via Twitter worden verspreid (al dan niet automatisch). Er vindt weinig tot geen interactie plaats."

Potentie
Het eindoordeel? "Geconcludeerd kan worden dat de Limburgse gemeenten nauwelijks tot geen gebruik maken van social media, terwijl de potentie om te communiceren met haar inwoners enorm is. Met name de potentie van Facebook wordt in dit kader enorm onderschat. Te concluderen valt dan ook dat er enorme kansen liggen voor gemeenten, om de dialoog met haar inwoners intensiever aan te gaan en in het verlengde daarvan ook het imago te versterken."

Uit het onderzoek komt Maastricht relatief het best naar voren; Beesel scoort het slechtst.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.