Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1087 bekeken 2 reactieslaatste update:19 jan 2016

Oud-wethouder declareerde slaapplek onterecht

Oud-wethouder Jacques Damen (VVD) heeft van de gemeente Vlissingen nooit toestemming gekregen om zijn pensionkosten te blijven declareren na zijn verhuizing naar de Zeeuwse stad

Dat staat in een document van de gemeentesecretaris van Vlissingen.

Damen, die in 2011 werd aangesteld als wethouder financiën, woonde destijds in het Utrechtse Leersum. Voor zijn tijdelijke woonruimte in Vlissingen kreeg hij 90 procent van deze pensionkosten vergoed. Maar nadat Damen zich op 1 mei had ingeschreven in de gemeente, verviel de grond voor deze vergoeding. Door zijn verhuizing niet te melden en onjuist te verklaren dat hij zijn huis in Leersum zou aanhouden, liepen zijn vergoedingen onterecht door. Damen beweerde dat een medewerker van de salarisadministratie hem toestemming had gegeven om de pensionkostenvergoeding ondanks zijn verhuizing te continueren. Dat bleek niet zo te zijn. De oud-wethouder moest daarna toegeven dat hij inderdaad geen toestemming had gekregen om nog langer pensionkosten te declareren.

Volgens de brief gaat het om een bedrag van 10.385 euro. Er is inmiddels een terugbetalingsregeling getroffen met de oud-wethouder. Damen stapte drie maanden geleden op vanwege hartklachten. Het te veel betaalde geld wordt ingehouden op zijn wachtgelduitkering.

anp

• Bernard Weiss

Dit ruikt, nee stinkt, naar fraude. Waarom geen aangifte gedaan?

• Ton

Gewoon moedwil! Hij probeert er nog mee weg te komen door een ander de schuld te geven. Schande! Dit soort gasten brengt het gemeentebestuur van Vlissingen schade toe, gemeentebestuur in algemene zin en de VVD in het bijzonder.
    Afrekenen met dit soort individuen: royeren uit de partij.

Of registreer je om te kunnen reageren.