Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 881 bekeken laatste update:19 jan 2016

Schoolzwemmen veel minder taak voor gemeenten

Minder dan de helft van de gemeenten bieden schoolzwemmen aan. Ooit deden negen van de tien gemeenten dat.

In 2012 deed slechts 42 procent van alle Nederlandse gemeenten dat, in 1991 maar liefst 90 procent, schrijft de Volkskrant. Directeur André de Jeu van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) zegt dat een toenemend aantal leerlingen de basisschool zonder zwemdiploma verlaat.

Overigens maken niet alle scholen gebruik van het door een gemeente aangeboden schoolzwemmen. Het zou op jaarbasis gaan om 10.000 tot 15.000 kinderen. Het lijken met name de zwemdiploma's B en C die te kampen hebben met een tanende populariteit.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.