Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 693 bekeken laatste update:19 jan 2016

Veere wil graven stapelen

Overledenen bovenop elkaar begraven zou een manier kunnen zijn om de begraafplaatsen in de gemeente Veere niet te hoeven uitbreiden.

De gemeente Veere overweegt oude grafvelden op te hogen, schrijft dagblad PZC. Bovenop bestaande graven kunnen overledenen worden begraven, blijkt uit een discussienota die in september naar de gemeenteraad wordt gestuurd. Ook dorpsraden en de inwoners kunnen op de nota reageren.

De begraafplaatsen van Domburg en Koudekerke zijn bijna 'vol'. In Domburg kan men nog zes jaar vooruit; in Koudekerke nog zeven. Het ophogen van oude graven kost de helft minder dan het uitbreiden. Ruimen is nog goedkoper, maar dat ligt gevoelig.

Het onderhoud is prijzig. Overigens moeten gemeenten steeds vaker de begrafenis van inwoners betalen (zie ook de bijlage).

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.