Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 925 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Aanpak verzet tegen superprovincie niet slim'

Oud-burgemeester Chris Leeuwe van Lelystad vindt dat verschillende gemeenten hun verzet tegen een superprovincie niet verstandig aanpakken,

Dit zei de oud-burgemeester zegt dat bij Omroep Flevoland. In de zondageditie van Over Flevoland Gesproken noemt Leeuwe het jammer dat Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde hun eigen weg gaan en nu al uitspreken, dat ze aansluiting willen bij Overijssel en Gelderland als er een provinciefusie komt.

Leeuwe is ook kritisch over de opstelling van Lelystad, dat aanvoert dat het de status van provinciehoofdstad zal verliezen en werkgelegenheid zal kwijtraken. "Als ik nog burgemeester was geweest, zou ik die argumenten niet hebben gebruikt", aldus Leeuwe.

Omroep Flevoland

Of registreer je om te kunnen reageren.