Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1791 bekeken laatste update:19 jan 2016

Den Haag ontvangt lawine aan valse bezwaarschriften

De gemeente van Den Haag heeft honderden valse bezwaarschriften ontvangen voor de sluiting van het uitlaatgebied voor honden.

Voor het sluiten van de uitlaatplek aan de Haagse Valkenboskade kwam het ongelofelijke aantal van 881 bezwaarschriften binnen. Bij bestudering van die inzendingen bleek dat van die 881 op naam ingediende bezwaarschriften er 834 weliswaar afkomstig van verschillende afzenders, maar identiek qua tekst en ondertekend met een gescande handtekening. In totaal zijn acht verschillende handtekeningen gebruikt.

De gemeente heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Zo wil zij de kosten die het verwerken van valse bezwaarschriften voor de gemeente met zich meebrengt, worden op de dader(s) verhaald. Bezwaarschriften die wel op de juiste manier zijn ingediend, worden volgens de normale manier afgehandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.