Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 550 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Den Haag staat met de rug naar Groningen toe'

De problemen die Groningers ondervinden door de regelmatige aardschokken die het gevolg zijn van gaswinning, worden in Den Haag ''niet erkend'', vindt burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog.

''In Den Haag denken ze: het is gezeur over een paar bevingen'', zegt Rodenboog in een interview met het AD.

De burgemeester zou graag goede communicatie zien over de problematiek. ''Daar zijn ze in Den Haag niet toe in staat. Er zit geen gevoel in. De omgang is koel en zakelijk. Op het ministerie staan ze met de rug naar Groningen toe.''

Rodenboog doet zijn uitspraken naar aanleiding van de beving die zich in de nacht van dinsdag op woensdag voordeed bij Zeerijp, een dorp in zijn gemeente.

Schade

Bij de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in Assen zijn tot donderdagochtend 115 schademeldingen binnengekomen na de aardbeving. Dat meldde de NAM donderdag. Volgens een woordvoerder van de NAM ging het vooral om scheuren in muren en schade aan pleisterwerk.

Er zijn nieuwe schadegevallen, maar ook meldingen van oude beschadigingen die door de nieuwe beving erger zijn geworden.De burgemeester zit mogelijk in hetzelfde schuitje. ''Ik heb nog geen rondje om het huis gemaakt, maar verwacht dat wij ook schade hebben.''

Rodenboog zegt zich ernstig zorgen te maken over de afhandeling van de schade door de NAM. Het aantal schadegevallen gaat naar de 10.000. ''Pas 2.700 meldingen zijn afgehandeld. De rest van de mensen moet afwachten.''

Of registreer je om te kunnen reageren.