Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 387 bekeken laatste update:19 jan 2016

Limburgse gemeenten willen minder koersdagen

Een aantal gemeenten in Zuid-Limburg legt het aantal wielertoertochten aan banden.

Vanaf volgend jaar mogen er in de regio nog maar negen toertochten met meer dan 1000 deelnemers worden georganiseerd en nog maar drie toertochten met meer dan 5000 deelnemers.Op dit moment worden er in Zuid-Limburg nog zo'n vijftig toertochten per jaar gereden. Dat is goed voor het toerisme en de economie van de regio, maar veroorzaakt ook overlast. Het overige wegverkeer ondervindt hinder van de wielertoertochten waar grote aantallen wielrenners aan meedoen. Ook houden deelnemers zich niet altijd aan de verkeersregels.

De gemeenten Valkenburg aan de Geul, Voerendaal, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en het Belgische Voeren komen nu met strengere regels voor de evenementen. Zo mag maar één toertocht per weekend georganiseerd worden en moeten alle deelnemers geregistreerd zijn. Ook moeten de evenementen beter gespreid worden.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.