Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1045 bekeken laatste update:19 jan 2016

Wassenaar wil BING niet betalen voor onderzoek seksrel

De gemeente Wassenaar wil eigenlijk niet betalen voor een belabberd onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten.

Het onderzoek naar de seksrel in het gemeentehuis was onzorgvuldig en onprofessioneel, was in juli het oordeel van de Accountantskamer. Uit de antwoorden (zie bijlage) op raadsvragen van de lokale fractie Wat Wassenaar Wil laat het college weten dat Wassenaar de gemeentelijke portemonnee op zak kan houden als BING aantoonbaar slecht werk heeft geleverd, en dat is met het oordeel van de Accountantskamer best goed te doen.

Eerst de conclusie van BING over de rel: wethouder Henk de Greef zou een vrouwelijk raadslid niet hebben gezegd dat hij "haar met de gordijnen dicht en de kleren uit een lesje zou leren in de kamer van de wethouder". Dat was voor 99,5 procent zeker, stelde BING in het onderzoeksrapport. Maar goed, pareert de Accountantskamer, er zijn slechts vier van de negen getuigen gehoord voor dat onderzoek.


Betalen?
Enfin, gaat Wassenaar betalen? "Op basis van een onherroepelijke uitspraak zal het college zich beraden over de vraag of en zo ja, welke, stappen tegen BING zullen worden ondernomen", is het antwoord van het college. De in de vraag genoemde mogelijkheid sluit het college daarbij niet op voorhand uit." De mogelijkheid is het terugvorderen van de kosten.


De reeds gemaakte kosten voor de gemeente bedragen 33.000 euro voor het rapport en 19.000 euro voor een beroep tegen BING.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.