Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 852 bekeken laatste update:19 jan 2016

Groot investeerder Almere boekt ruim 100 miljoen af

De gemeente Almere moet bezuinigen nu het 104 miljoen heeft afgeboekt op grondbezit.

Almere, dat van alle Nederlandse gemeenten het meest in grond heeft geïnvesteerd (0,5 miljard), boekt daarmee een vijfde van haar grond af.

Wethouder grondzaken Henk Mulder zegt in Het Financieele Dagblad dat het besluit onvermijdelijk was, gelet op de crisis op de woningmarkt. ,,We halen grond uit ontwikkeling en beschouwen het vanaf nu als landbouwgrond." Hoewel de prijs voor grond de afgelopen jaren al is gedaald in Almere, is deze voor veel potentiële huizenkopers nog altijd te hoog.

Met de afboeking van ruim 100 miljoen is Almere overigens nog niet uit de gevarenzone. Voor een financieel gezond grondbedrijf blijft de gemeente sterk afhankelijk van herstel op de woningmarkt, aldus de wethouder Financiën Mark Pol.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.