Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 707 bekeken laatste update:20 jan 2016

Haaksbergen: Vergunningverlening evenement was routine

Het drama in Haaksbergen wordt onderzocht. "Over de exacte invulling van het evenement is niet gesproken, maar dit zou in lijn zijn met voorgaande edities", verklaart de gemeente alvast.

"Net zoals vorig jaar heeft de Stichting Sterevenementen Haaksbergen het AutoMotorSportief evenement georganiseerd op dit terrein", laat de gemeente weten via haar eigen website. "Als onderdeel van de editie 2014 is in april van dit jaar een ambtelijk vooroverleg geweest in verband met datumbepaling en praktische zaken. Over de exacte invulling is toen nog niet gesproken, maar dit zou in lijn zijn met voorgaande edities."

Het verlenen van de vergunning was een routineklus. "Uit een eerste verkennend onderzoek naar de totstandkoming van de verleende vergunning voor het evenement is nu duidelijk geworden dat deze door de gemeente Haaksbergen in behandeling is genomen als een normale reguliere aanvraag. Deze is gemandateerd ambtelijk afgehandeld. Voor de vergunning is geen advies ingewonnen bij politie en brandweer, dit is bij een categorie A-evenement ook niet gebruikelijk."

Levensgevaar
Bij het incident, waarbij een monstertruck inreed op toekijkend publiek, vielen drie doden en raakten 23 mensen gewond. Vijf mensen zijn nog in levensgevaar. Haaksbergen maakt uit respect voor en medeleven met de slachtoffers van het ongeluk van zondag zo min mogelijk bekend over hun achtergronden.

Burgemeester Hans Gerritsen heeft de plaatselijke evenementenorganisatie die de monstertrucks naar Haaksbergen haalde, gevraagd te zwijgen. Dat zou in het belang van het politieonderzoek nodig zijn.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.