Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1359 bekeken laatste update:19 jan 2016

Brabantse Wal gemeenten willen intensiever samenwerken

De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht onderzoeken de mogelijkheden voor een verdere verdieping van hun huidige samenwerking.

De drie gemeenten zullen eerst afzonderlijk hun ambities voor de komende jaren bepalen, om in een tweede fase nieuwe kansen voor samenwerking met elkaar af te stemmen. Zij worden daarin bijgestaan door een externe procesbegeleider, die uiteindelijk op zoek moet naar dwarsverbanden tussen de gemeenten op de Brabantse Wal.

Het onderzoek naar nieuwe kansen voor samenwerking is ingegeven door een opdracht van de provincie Noord-Brabant. Die heeft alle gemeenten gevraagd om binnen een jaar na het aantreden van het nieuwe college een visie te ontwikkelen op het gebied van bestuurskracht en samenwerking.De drie gemeenten op de Brabantse Wal hebben met elkaar afgesproken dat zij daarin elkaar als eerste samenwerkingspartner zien, al staat het de gemeenten ook vrij om samen te werken met andere buurgemeenten.

De drie gemeenten werken momenteel al veelvuldig samen, onder meer op het gebied van zorg, sociale dienst en toeristisch beleid. Daarnaast loopt er momenteel ook een onderzoek, waarbij de drie gemeenten hun bedrijfsvoering met de afdelingen financiën, personeel & organisatie, communicatie, automatisering en interne controle willen samenvoegen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.