Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 2381 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Hoes heeft wel degelijk schuld'

De gemeenteraad van Maastricht is helemaal klaar met de gewezen burgemeester Onno Hoes. "Tandenknarsend."

De uitspraken die Hoes heeft gedaan na het aankondigen van zijn vertrek als burgemeester van Maastricht, waren tegen het zere been van de gemeenteraad. Dat Hoes zichzelf niets verwijt is al helemaal in het verkeerde keelgat geschoten van de raadsleden die 1Limburg heeft gesproken. Het is ook de vraag waarom iemand die niets verkeerd heeft gedaan zijn functie neerlegt.

De fractievoorzitters stellen dat het de gevallen burgemeester wel degelijk te verwijten valt dat hij voor de uitgang moest kiezen. Vooral het uitlekken van zijn werkagenda is de schuld van Hoes zelf, oordelen de raadsleden.

Tandenknarsen
Het stoort de raadsleden dat Hoes zijn besluit om te vertrekken niet heeft besproken met de gemeenteraad. Dat is "tandenknarsend" gebeurt. Of er nog een gezamenlijke verklaring van de raad komt, is de vraag. De meningen over Hoes zijn verdeeld.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.