Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1235 bekeken laatste update:19 jan 2016

Ophef over Enschedese VVV-bonnen

Inwoners van Enschede die rond moeten komen van een minimum inkomen waren waren niet blij met de twee VVV-bonnen die ze van de gemeente kregen

Met de cadeaubonnen, een van tien en een van twintig euro, wil de gemeente inwoners met hoge zorgkosten een tegemoetkoming geven. Maar vorig jaar kreeg die doelgroep veel meer, namelijk 99 euro van het rijk, bijgeschreven op de bankrekening.

Enschede had die dertig euro kunnen overmaken, maar heeft gekozen voor een cadeaubon. De gegevens over de 13.297 mensen komen uit de administratie van het Rijk. Bij het uitkeren van het bedrag moet de gemeente van iedereen dan nog de bankrekening opvragen. De bon kost de gemeente zo'n vier ton.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.