Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 908 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeente haalt al het brons van straat

Berkelland zet alle bronzen voorlopig in depot.

De gemeente heeft alle bronzen beelden die in de openbare ruimte stonden naar binnen gehaald uit angst voor dieven. Vrijdagnacht werd in Eibergen, dat onder de Gelderse gemeente valt, een bronzen kunstwerk gestolen.

Burgemeester en wethouders hebben vanwege de diefstal besloten alle andere andere bronzen kunstwerken voorlopig achter slot en grendel te zetten. Het gaat om ongeveer dertig beelden.

De gemeente weet nog niet wat er met de beelden gaat gebeuren, of met de plekken waar ze zijn weggehaald. "Daar zal zorgvuldig over worden nagedacht. Om meer diefstal te voorkomen is het op dit moment belangrijk om deze kostbare beelden in veiligheid te brengen", staat op de site van de gemeente.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.