Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 435 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gronings actieplan voor chemische industrie

Groningse bedrijven gaan samen met drie ministeries, de provincie Groningen en lokale overheden na hoe de chemische industrie in het noorden versterkt kan worden

In een werkgroep onder leiding van Rein Willems (oud-topman Shell) werken betrokken partijen een actieplan uit. Dit plan wordt begin maart gepresenteerd. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken  aan de Tweede Kamer.

"De chemische industrie is belangrijk voor Groningen. De sector zorgt daar voor banen en inkomsten", aldus Kamp. "Samen met de regio maken we plannen om de chemische sector te versterken zodat Groningen ook in de toekomst economisch kansrijk blijft."

In het actieplan komen onder andere voorstellen over samenwerking van het midden- en kleinbedrijf (MKB) en startende bedrijven met de chemische industrie, het verminderen van de regeldruk en aansluiting met het onderwijs en kennisinstellingen. Ook wordt gekeken naar samenwerking met andere sectoren in Groningen om de werkgelegenheid te bevorderen en de economie te versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.