Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 363 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeester: Geen geronsel in Bergen

Er is geen sprake geweest van ronselpraktijken in verzorgingshuis Prins Hendrik in Egmond aan Zee, concludeert burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen.

Bergen is een van de gemeenten waar onderzoek is gedaan naar het ronselen van stempassen. Na onderzoek van de politie is de burgemeester ervan overtuigd dat er niet is geronseld in haar gemeente.

Hafkamp doet geen aangifte tegen een medewerkster van de instelling, die bij de bewoners stemmen zou hebben 'opgehaald'. Volgens de burgemeester is uit het onderzoek naar voren gekomen dat de medewerkster bewoners van het verzorgingshuis heeft gevraagd voor de partij Kies Lokaal te stemmen.

De medewerker heeft echter niet aangeboden voor hen te stemmen of om stempassen gevraagd.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.