Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 560 bekeken laatste update:19 jan 2016

Heerlen telt stemmen opnieuw

De gemeente Heerlen gaat de uitgebrachte stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen hertellen. De gemeenteraad heeft dat maandagavond beslist.

Aanleiding is het feit dat twee kandidaten van de VVD allebei 352 voorkeurstemmen haalden. Omdat de VVD slechts twee zetels haalde en maar een van beiden in de raad kan, worden de stemmen herteld. Circa 50 ambtenaren van de gemeente zijn de hele dag bezig met het opnieuw tellen van de stemmen.

Als twee kandidaten evenveel voorkeurstemmen halen, bepaalt normaliter het lot wie in de raad komt. Maar de raad vindt het beter om de stemmen te hertellen om te zien of VVD'er Dries Lodewijks dan wel partijgenoot Ans Winkens net iets meer stemmen haalde.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.