Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 1032 bekeken 1 reactielaatste update:20 jan 2016

Gemeentelijke documenten in kastje kringloopwinkel

In een ladekastje in de kringloopwinkel van Geldrop heeft een klant kopieën van legitimatiebewijzen, erkenningen van kinderen, adoptiepapieren en BSN-nummers gevonden.

Een ambtenaar was bij de verbouwing van het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo vergeten zijn ladekastje leeg te maken. Daardoor lagen honderden gevoelige documenten met privé-informatie in kringloopwinkel Het Goed, meldt Omroep Brabant. "Ik vond het zo privégevoelig", zegt de klant. "Ik dacht dit moet terug naar de gemeente, maar niet zonder meer. Dit moet echt aangekaart worden."

De gemeente Geldrop-Mierlo gaf het ladekastje aan de kringloopwinkel. Een woordvoerster van de gemeente betreurt de zaak en zegt dat deze fout nooit gemaakt had mogen worden. "We hopen dat de papieren zo snel mogelijk bij ons terug komen."

Redactie

Eén reactie

  • H Donkers

    Weer wat geleerd!! Oude ladenkastjes moeten voortaan maar naar de papiervernietiger.


     

Of registreer je om te kunnen reageren.