Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 796 bekeken laatste update:19 jan 2016

Jorritsma: 'Almere is geen Jihadgemeente'

Almere behoort niet tot de gemeenten die prioriteit geven aan "jihadgangers en radicalisering"

Dat laat burgemeester Annemarie Jorritsma via Twitter weten. Ze reageert daarmee op een onderzoek van het Algemeen Dagblad. Jorritsma twitterde: "Almere behoort niet tot de geprioriteerde gemeenten vanwege jihadgangers en radicalisering. Onterechte veronderstelling van het AD."

De krant meldde donderdagochtend dat Almere één van de steden in Nederland is waar jihadisten actief worden gevolgd. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en de veiligheidsdienst AIVD zetten meer mensen in om op jihadisten te jagen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om personen die strijd hebben gevoerd in Syrië en naar Nederland terugkeren.

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn er in Nederland minder dan tien steden waar jihadisten worden gevolgd en volgens het AD blijkt dat Almere daar bij hoort. Burgemeester Jorritsma noemt dat dus een onterechte veronderstelling. "De slordigheid van sommige media wordt met de dag erger", aldus Jorritsma in een tweede tweet

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.