Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 807 bekeken laatste update:19 jan 2016

Vier gemeenten volledig lokaal bestuurd

Er zijn vier gemeenten in Nederland waarin alle wethouders van lokale partijen afkomstig zijn.

Het gaat om Landerd, Beek, Druten en Simpelveld, blijkt uit een inventarisatie van de NOS. In de Drutense gemeenteraad zitten momenteel zelfs alleen maar lokale partijen. Dat is in de andere drie gemeenten niet het geval.

In onder meer Dinkelland, Kerkrade, Valkenburg en Drimmelen leveren de lokale partijen driekwart van de wethouders.  Meer dan ooit wordt het wethouderschap een deeltijdbaan, blijkt uit de inventarisatie. In verschillende gemeenten groeit het aantal wethouders, maar dan wel als 0,6 of 0,8 baan.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.