Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 420 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam voor 65.000 opgelicht

De gemeente Amsterdam hoopt via de rechter 65.000 euro terug te krijgen van twee verdachten die in 2007 en 2008 het voormalig stadsdeel Westerpark zouden hebben opgelicht.

De twee zouden het voormalig stadsdeel Westerpark tussen november 2007 en maart 2008 vervalste facturen hebben laten betalen, voor een totaalbedrag van 65.000 euro. De strafzaak tegen beide verdachten wordt binnenkort inhoudelijk behandeld. Daarin is ook de gemeente partij.

Ook als die strafzaak niet tot een veroordeling leidt, hoopt de gemeente geld te zien. Dat zou via een civielrechtelijke procedure moeten gebeuren. In 2009 wilde de gemeente de schade al verhalen op een van de twee verdachten die binnenkort voor de rechter staan. Sinds kort is bekend dat ook een tweede verdachte van de oplichting in beeld is.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.