Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 527 bekeken laatste update:19 jan 2016

Middelburg helpt Rotterdam aan oranje water

In Middelburg weten ze wat ze in Rotterdam niet weten: hoe kleur je fonteinwater oranje.

Het idee van de gemeente was om het water in de beroemdste fontein van de stad, die op het Hofplein, speciaal voor wk oranje te laten kleuren. Leuk idee, maar slechte uitvoering. In plaats van oranje werd het water bloedrood. Na deze mislukte poging is de fontein op het Hofplein leeggepompt.

"Een donkeroranje fontein kan natuurlijk niet en daarom gaan wij het gewoon nog een keer proberen.  Als de filter eruit is moet het zeker lukken", liet een woordvoerster van de gemeente Rotterdam strijdbaar weten. De oplossing voor Rotterdam komt nu uit Middelburg.

Dinsdag twitterde burgemeester Harald Bergmann: "Hier in Middelburg al weken volop Oranje! pic.twitter.com/lTLRR7xhLI". En nu heeft de gemeente Rotterdam dus hulp gevraagd aan de Zeeuwse stad bij het kleuren van het water.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.