Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 407 bekeken laatste update:19 jan 2016

Uitbreiding kinderpardon nodig voor 70

Burgemeesters hebben het ministerie van Justitie informatie gegeven over 70 kinderen die volgens hen onder het kinderpardon moeten vallen. Burgemeesters konden tot vandaag gegevens aandragen.

Staatssecretaris Teeven had de burgemeesters opgeroepen om met informatie over de betrokken kinderen te komen. Zo'n 100 gemeenten hebben gereageerd. Een aantal droeg zelf geen gegevens aan, maar betuigde steun aan anderen.

Volgens de afspraken in de coalitie kunnen bepaalde asielkinderen een vergunning krijgen als ze onafgebroken onder toezicht van het Rijk hebben gestaan. Velen hebben gepleit voor een ruimhartiger regeling, maar Teeven wil de regels niet aanpassen.

Hij heeft wel toegezegd dat hij wil bekijken of hij gebruik kan maken van zijn discretionaire bevoegdheid. Dat betekent dat hij in individuele gevallen uitzonderingen kan maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.