Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 556 bekeken laatste update:19 jan 2016

Nieuwe modelverordening lokale politici

Er is een nieuwe modelverordening voor de rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden.

De verordening is een gevolg van de wijzigingen in de rechtspositiebesluiten per 1 juli 2014. Deze moest aangepast worden omdat veel 'kan' bepalingen in de rechtspositiebesluiten voor wethouders en raads- en commissieleden per 1 juli 2014 bepalingen van dwingend recht zijn. Gemeenten kunnen hier niet van afwijken. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om hier een bepaling in de verordening over op te nemen.

De verordening is zo geschreven dat deze door alle gemeenten toegepast kan worden ongeacht of ze al de WKR hebben ingevoerd. Hij hoeft per 1 januari 2015 niet gewijzigd te worden als alle gemeenten overgaan op de WKR, staat in een ledenbrief van de VNG.

VNG

Of registreer je om te kunnen reageren.