Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 591 bekeken laatste update:19 jan 2016

Breda mag gevangenis verbouwen voor asielzoekers

De verbouwing van de koepelgevangenis De Boschpoort in Breda mag doorgaan. De gemeente hoeft zich niet opnieuw te buigen over de vergunningen.

De rechter in Breda bepaalde donderdag dat de opvang van asielzoekers in het gebouw niet in strijd is met het bestemmingsplan. De rechter gelooft ook niet dat het monument gevaar loopt door de verbouwing.

De rechtszaak was aangespannen door omwonenden die geen asielzoekers in hun buurt willen. Zij vreesden voor aantasting van hun woongoed en daling van de prijs van hun huis.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente willen vanwege een nijpend tekort aan opvangplaatsen zo snel mogelijk 390 asielzoekers vestigen in de gevangenis die sinds een paar maanden leegstaat.

De eerste asielzoekers worden verwacht zodra de verbouwing is afgerond, over ongeveer drie weken.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.