Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 423 bekeken laatste update:19 jan 2016

Nederlandse gemeenten ageren tegen Duitse tolheffing

Dertig Nederlandse en Duitse gemeenten in de grensstreek ondertekenen een resolutie tegen de plannen van de Duitse regering om op alle wegen tol te gaan heffen.

Dat meldt Omroep Gelderland.

De verklaring is een initiatief van Euregio, het Europese samenwerkingsverband van gemeenten. De gemeenten zijn van mening dat de tolheffing de werkgelegenheid in de streek bedreigt. Het moeten betalen van tol kan ten koste gaan van de horeca en het toerisme in het grensgebied.

Verder zou samenwerking tussen Duitse en Nederlandse ziekenhuizen en onderwijsinstellingen moeilijker worden. Ook grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling wordt lastiger. Daarom vragen de Euregio-gemeenten het Duitse ministerie van Verkeer rekening te houden met de Duits-Nederlandse grensregio bij het uitwerken van de tolplannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.