Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 1435 bekeken laatste update:19 jan 2016

Rucphen: geen bloemen voor 60-jarig huwelijk

De 86-jarige man van het 60 jaar getrouwde echtpaar is ernstig ziek, waardoor bezoek van de burgemeester niet gelegen komt. Dan ook geen bloemen, liet de gemeente Rucphen aan de 81-jarige vrouw weten.

"Nou", werd er toen gezegd. "Als de burgemeester niet mag komen, dan krijgen jullie ook geen bloemen en geen cadeau", laat de dochter van het echtpaar weten via BN/ deStem. De gemeente heeft dan ook niets van zich laten horen, "terwijl mijn ouders wel felicitaties kregen van de koning en de koningin en van de commissaris van de koning in Noord-Brabant."

Regels
Zo zijn nu eenmaal de regels, kreeg de dochter te horen. "Is het dan een wonder dat ik ga denken dat het beleid van de gemeente Rucphen bij zestigjarige huwelijken er alleen maar op gericht is om de burgemeester weer eens met een foto in de krant te krijgen?"

De gemeente laat weten het te betreuren dat de familie "dit opvat als een soort terechtwijzing voor het feit dat ze niet persoonlijk langs kon komen".

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.