Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Achtergrond 673 bekeken laatste update:19 jan 2016

Tegenslag voor ambtelijke samenwerking

De ondernemingsraden van Enschede, Almelo, Losser en Borne gooien roet in het eten.

De vier Twentse gemeenten zijn van plan samen een nieuwe uitvoerende ambtelijke organisatie vormen, schrijft dagblad Tubantia. De de ondernemingsraden van de gemeenten hebben allen een negatief advies uitgebracht over het plan: de voorgenomen vorming van deze Intergemeentelijke Bedrijfsvoerings Organisatie (IBO).

Volledig negatief zijn ze niet, maar er blijven nog te veel vragen open staan. De IBO zou op 1 januari 2015 moeten beginnen, met circa 500 ambtenaren. Door de negatieve adviezen is het onwaarschijnlijk dat die datum wordt gehaald.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.