Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 792 bekeken laatste update:19 jan 2016

Rotterdam steeds populairder

Het aantal bezoekers aan Rotterdam is in het eerste halfjaar van 2014 met 3,8 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Het aantal Rotterdamse hotelovernachtingen steeg in diezelfde periode met 13,4 procent naar 728.000 overnachtingen, blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Rotterdam zou profiteren van de grote hoeveelheid positieve aandacht van zowel internationale als nationale media, stelt stadspromotor Rotterdam Partners. Gerenommeerde titels als The New York Times, Rough Guides enLonely Planet tipten de stad als bestemming voor een stedentrip.

Ook de bezoekcijfers van attracties, stadsevenementen en Rotterdam The Hague Airport zaten in het eerste halfjaar van 2014 in de lift. Het aantal passagiers steeg met bijna 15 procent en het aantal hotelgasten kwam uit op 443.000, een stijging van 9,4 procent.

De meeste gasten komen net als voorgaande jaren uit Nederland, Engeland en Duitsland. Een daling was wel merkbaar bij de Rotterdamse musea: bijna 13 procent minder bezoekers ten opzichte van de eerste 6 maanden in 2013.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.