Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 627 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeente geschrokken van journaalkaper

'We zijn geschrokken van de gebeurtenissen in Hilversum', schrijft de gemeente Pijnacker-Nootdorp op de website. Een van haar inwoners, de 19-jarige Tarik Z. uit Pijnacker, drong donderdagavond het gebouw van de NOS binnen met een nepwapen en eiste zendtijd.

'Het is ons bekend dat de verdachte een inwoner is van Pijnacker-Nootdorp', zo is te lezen op de site van de gemeente. Verder wil een woordvoerder weinig over de zaak kwijt.

Het onderzoek is in handen van het Openbaar Ministerie. We volgen het onderzoek op de voet en laten ons frequent informeren door de verschillende instanties.'

Spoedberaad, maar geen bewonersbijeenkomst

Wel werd er donderdagavond laat nog een spoedberaad gehouden op het gemeentehuis. Daar is besloten om vooralsnog geen bewonersbijeenkomst te houden. Ook wil de gemeente niets kwijt over de begeleiding van de gescheiden ouders van Z..

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.