Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 899 bekeken laatste update:19 jan 2016

Wel eerherstel geen terugkeer burgemeester Laarbeek

Het is onwaarschijnlijk dat burgemeester Hans Ubachs terugkeert in de gemeente Laarbeek (Noord-Brabant).

De gemeenteraad meent dat hij enig eerherstel verdient nadat in onderzoek is vastgesteld dat hij op het gemeentehuis werd geïntimideerd door twee toenmalige wethouders maar een terugkeer zal moeilijk zijn, staat vrijdag in een verklaring. De huidige wethouders hebben geen vertrouwen in een terugkeer, staat in een andere verklaring. De gemeenteraad van Laarbeek beslist volgende in een extra raadsvergadering over het lot van de burgemeester, werd aangekondigd.

De raad van Laarbeek zegde in september het vertrouwen op in de D66-burgemeester vanwege enkele leugentjes. De burgemeester weigerde te vertrekken. Hij reageerde met beschuldigingen over intimidatie door toenmalig wethouder en huidig raadslid Theodoor Biemans.

Een onderzoekscommissie stelde vorige week vast dat de situatie onveilig en intimiderend was. Er werd op strategische momenten informatie gelekt en er werden oneerlijke en vileine middelen gebruikt om het functioneren van de burgemeester onmogelijk te maken.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.